NEN 7510

Data en informatie binnen de zorgsector veilig organiseren

Data en informatie binnen de zorgsector veilig organiseren

Dit houdt het in

NEN 7510 is de Nederlandse Norm op het gebied van informatiebeveiliging voor de zorgsector. Met deze norm laat jouw organisatie zien dat je de volgende aspecten op orde hebt:

  • Beschikbaarheid van data
  • Vertrouwelijkheid van data
  • Integriteit van medische gegevens
  • Privacy en verwerking van persoonsgegevens
  • Risico's terugdringen en incidenten voorkomen

Grip op jouw informatiebeveiliging

De meest voorkomende reden om een NEN 7510 certificaat te behalen is om aan te tonen dat jij als zorginstelling of leverancier aan de zorg (welke medische gegevens verwerkt) jouw informatiebeveiliging op orde hebt. Door het behalen van een NEN 7510 certificaat toon je aan dat de medische gegevens goed zijn beschermd. Hiermee voldoe je aan de eisen en verwachtingen van klanten, leveranciers en andere stakeholders.

Wat je kan verwachten van het implementatietraject

Implementatietrajecten vragen veel van de interne organisatie. Dus, een goed begin is het halve werk. Wij gaan met of voor jouw ervoor zorgen dat de gehele organisatie voldoet aan de eisen vanuit de norm.

Door onze ervaring in de branche kunnen wij jouw organisatie pragmatisch meenemen tijdens het implementatietraject. Met onze aanpak doorlopen wij dezelfde stappen waardoor het implementatietraject efficiënt verloopt. Zo weet jij als klant precies hoe het traject verloopt. Daarnaast zijn wij partner van alle Certificerende Instanties (CI's) in Nederland waardoor wij nog beter in staat zijn jou te ondersteunen voor, tijdens én na dit proces.

Zo gaan we te werk

Nulmeting
Samen voeren we een nulmeting uit en brengen de organisatie en haar processen in kaart.
01
Risicoanalyse
Door middel van een risicoanalyse brengen wij alle risico’s binnen en buiten jouw organisatie in kaart.
02
Managementsysteem
Met of voor jou zetten wij een managementsysteem op, geheel volgens normeisen.
03
Bewustwording
Samen maken wij jouw organisatie bewust van het nieuwe managementsysteem.
04
Interne audit + directiebeoordeling
Al onze specialisten zijn door LRQA gecertificeerd als Lead Auditor. Hierdoor kunnen wij jouw organisatie en haar nieuwe managementsysteem testen aan de hand van een audit.
05
Externe audit
De externe audit wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen en begeleiden je bij dit proces.
06
Onderhoud
Jouw organisatie en haar processen veranderen constant. Dit betekent dat het managementsysteem mee zal moeten veranderen. Periodiek komen we langs om de nodige aanpassingen te doen.
07

Even kennismaken?

We vertellen je graag wat we kunnen doen voor jouw organisatie. Bel met Storm voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Storm Van Wissen
Management Consultant
085 773 60 05

Aan de slag met NEN 7510

bekijk diensten