ISO 27001

Jouw data & informatie veilig organiseren en risico’s beheersen

Jouw data & informatie veilig organiseren en risico’s beheersen

Dit houdt het in

ISO 27001 is de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met deze norm laat jij als organisatie zien dat je onder andere de volgende aspecten op orde hebt:

  • Beschikbaarheid van informatie
  • Vertrouwelijkheid van informatie
  • Integriteit van informatie
  • Privacy en persoonsgegevens
  • Risico's terugdringen en incidenten voorkomen

Grip op jouw informatiebeveiliging

De meest voorkomende reden om een ISO 27001 certificaat te behalen is omdat het simpelweg geëist wordt vanuit de opdrachtgever. Een herkenbaar voorbeeld hiervan is een aanbesteding. Daarnaast wordt ISO 27001 ook steeds vaker door organisaties gebruikt om processen te optimaliseren en continu te verbeteren. Kortom, om jouw bedrijfsstructuur te verbeteren. Door het behalen van een ISO 27001 certificering heb jij grip op jouw informatiebeveiliging en voldoe je aan de eisen en verwachtingen van jouw klanten en leveranciers.

Wat je kan verwachten van het implementatietraject

Implementatietrajecten vragen veel van de interne organisatie. Dus, een goed begin is het halve werk. Wij gaan met of voor jouw ervoor zorgen dat de gehele organisatie voldoet aan de eisen vanuit de norm.

Door onze ervaring in de branche kunnen wij jouw organisatie pragmatisch meenemen tijdens het implementatietraject. Met onze aanpak doorlopen wij dezelfde stappen waardoor het implementatietraject efficiënt verloopt. Zo weet jij als klant precies hoe het traject verloopt. Daarnaast zijn wij partner van alle Certificerende Instanties (CI's) in Nederland waardoor wij nog beter in staat zijn jou te ondersteunen voor, tijdens én na dit proces.

Zo gaan we te werk

Nulmeting
Samen voeren we een nulmeting uit en brengen de organisatie en haar processen in kaart.
01
Risicoanalyse
Door middel van een risicoanalyse brengen wij alle risico’s binnen en buiten jouw organisatie in kaart.
02
Managementsysteem
Met of voor jou zetten wij een managementsysteem op, geheel volgens normeisen.
03
Bewustwording
Samen maken wij jouw organisatie bewust van het nieuwe managementsysteem.
04
Interne audit + directiebeoordeling
Al onze specialisten zijn door LRQA gecertificeerd als Lead Auditor. Hierdoor kunnen wij jouw organisatie en haar nieuwe managementsysteem testen aan de hand van een audit.
05
Externe audit
De externe audit wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen en begeleiden je bij dit proces.
06
Onderhoud
Jouw organisatie en haar processen veranderen constant. Dit betekent dat het managementsysteem mee zal moeten veranderen. Periodiek komen we langs om de nodige aanpassingen te doen.
07

Aan de slag met ISO 27001

Wil je aan de slag met ISO 27001? We hebben diverse diensten voor je. Zoals een quickscan voor inzicht in wat je moet doen vooraf je implementatie of een begeleidend of ontzorgend implementatietraject.

Even kennismaken?

We vertellen je graag wat we kunnen doen voor jouw organisatie. Bel met Wouter Vreeburg voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Wouter Vreeburg
Eigenaar
085 773 60 05

Aan de slag met ISO 27001

bekijk diensten